Saturday, August 30, 2014

Nostalgia Merdeka

Tanggal 31, bulan 8, 57. Hari yang mulia hari bahagia. Sambut dengan jiwa yang merdeka

K dah tak larat nak taip full lyrics.
Pi google sana--




Benda apa yang paling nostalgia setiap kali merdeka pada aku?
Satu benda je weh
Bukan menyanyi
Bukan bersyair
Bukan bersajak
Berlakon tembak tembak? Bukan
Tengok tv sambil terbongkang kat rumah pasal dapat cuti? Pun bukan lah weh



Pada aku benda paling epic sekali yang aku ingat sampai sekarang---





UBI KAYU REBUS CICAH KELAPA/SAMBAL IKAN BILIS
image from google 

Pergh nostalgia beb
Benda ni je aku rindu sampai sekarang


Masa tu aku kat MRSM Transkrian
Biasa lah budak sekolah asrama mestilah ade sambutan kemerdekaan
Aktiviti macam biasalah, benda common setiap tahun buat
Tapi ade satu tahun tu, tak salah aku tahun 2009, aku form 3
Dalam pukul 11 lebih before detik merdeka tu 
Cikgu suruh gi makan dulu, mmg masa tu expect bihun ngan sirap je
Sekali tudiaaaaaaaaa, ubi kayu rebus cicah kelapa siap kopi kawww bak hang
Nampak mcm biasa, tapi cikgu ckp benda ni lah makanan harian org dulu2
Perghhhh semangat kemerdekaan menjulang2 lah masa tu
Hahahah semangat sebab makan ubi kayu rebus je punnnnn
Tapi yang best sebab makan ramai2 lah, ngan member----





Nostalgia sangat, argh rinduuuuu. 
patut nye title post rini ubi kayu rebus pujaan hatikuuuuuu -- err biarlah malas nak tukar





1 comment: